infuustherapie volwassenenzorgInfuustherapie bij u thuis

Infusen worden allang niet meer alleen in het ziekenhuis toegediend. Heeft u, of een gezinslid, infuustherapie nodig, maar wilt u liever thuis verblijven? Dat kan met de specialistische thuiszorg van ExperTcare. Hoewel de eerste infuustoedieningen in het ziekenhuis worden gedaan, kan de infuustherapie thuis worden voortgezet als de medisch expert dit verantwoord vindt. ExperTcare beschikt over gespecialiseerde thuisverpleegkundigen voor infuustherapie.

Gespecialiseerde thuiszorg infuustherapie

Toedieningen en ondersteuning van infuustherapie kan met behulp van de verpleegkundigen van ExperTcare gewoon thuis op de bank, in bed, of elders in uw vertrouwde omgeving. Wij zorgen ervoor dat u naast de beperkingen die u al heeft door het infuus, zoveel mogelijk door kunt gaan met de dagelijkse bezigheden. ExperTcare werkt met gespecialiseerde thuiszorgteams die u op elk gewenst moment thuis kunnen bijstaan bij uw infuustherapie; ExperTcare specialistische thuisverpleging. Uw specialist blijft het eerste aanspreekpunt voor u als u vragen heeft of als er problemen zijn, maar in overleg met de specialist en u kunnen wij langskomen om uw vragen te beantwoorden en problemen op te lossen.

Infuustherapie van ExperTcare

ExperTcare biedt ondersteuning bij verschillende soorten infuustherapie. Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden.

Infuustherapie thuis

  • Het toedienen van antibiotica
  • Het opnieuw aanbrengen van een infuus
  • Bloedtransfusie na aanvraag van huisarts of specialist

Enzymtherapie thuis of in een andere vertrouwde omgeving

Een enzym-infuus kan in opdracht van uw specialist thuis worden toegediend. Dit is van toepassing als u een stofwisselingsziekte heeft en hiervoor medicatie krijgt toegediend via een intraveneus infuus. Dit kan zowel thuis als in de vertrouwde omgeving.

Immunoglobuline kuur (IVIG) thuis

Heeft u een IVIG kuur nodig? In overleg met uw specialist kunt u de intraveneus immunoglobuline kuur thuis ondergaan.

Totaal parenterale voeding (TPV) thuis

TPV kan ook thuis worden toegediend via het infuus door de specialistische thuiszorg van ExperTcare. Totaal parenterale voeding is een vorm van volledige voeding via het infuus. In TPV zitten alle voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft, zoals mineralen, vitamines, eiwitten, suikers en wordt rechtstreeks in de bloedbaan toegediend.

Chemotherapie thuis

In overleg met uw oncoloog of de dagbehandeling waar u therapie krijgt, kunt u ook thuis uw chemotherapie krijgen door middel van een infuus en accufuser.

Pijnbestrijding thuis via infuus

  • Pijnbestrijding in overleg met IC verpleegkundige.
  • Pijnbestrijding in de laatste levensfase.
  • In overleg met uw behandelend arts of huisarts wordt er gekeken naar de juiste pijnmedicatie en dosering.
  • Palliatieve sedatie in overleg met de huisarts.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor infuustherapie voor uzelf of een gezinslid? Neem dan contact op met ExperTcare op T 030 – 600 87 22 of email naar info@expertcare.nl.

Direct infusietherapie aanvragen